Kľúče od pevnosti v Starej Ľubovni získali gymnazisti z Bratislavy

10.06.2007 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 9. júna (TASR) - Na staroľubovnianskom hrade bojovalo dnes o kľúče od pevnosti 11 družstiev stredoškolákov. Atraktívna súťaž preverila fyzickú kondíciu, zručnosť, vytrvalosť, ale aj dôvtip ...
Súťaž sa začala v piatok popoludní a vyvrcholila dnes večer. Družstvá museli zvládnuť dvanásť disciplín v časovom limite, aby získali kľúč a potrebnú indíciu na vylúštenie hesla. "Najmenej obľúbenou disciplínou bol Hradný chodník, kde na 500-metrovom úseku v priebehu troch minút muselo družstvo preniesť vrecia s pneumatikami, " povedala na záver súťaže Jolana Sarnecká z Centra voľného času v Starej Ľubovni.
K tradičným disciplínam, ako sú Omar a Fatima či Pavučina, v rámci ktorých stredoškoláci nosia z podhradia vodu vo vedrách, či prepletajú sa pavučinou zo špagátu, pribudli dve nové.
"Po šesťročnej prestávke sme opäť zaradili do súťaže karavánu a architekta. V prvej disciplíne si študenti podávali z ruky do ruky päťkilogramovú guľu na 100-metrovom úseku v limite dvoch minút. Druhú sme oproti minulosti inovovali. Namiesto puzzle stavali súťažiaci hradnú vežu vysokú 1,2 metra z drevených kociek v časovom limite 9 minút, " priblížila divácky atraktívnu súťaž Sarnecká.
 

Vyberte región